2/27/2010

Isler sütés

Regi mindig sokat sündörög a konyhában, most is együtt sütögettünk. Előszőr csináltunk islert, a kisalföld receptkönyve alapján (3. kötet 162. oldal).

A recept...

Hozzávalók: 25 dkg vaj, 35 dkg liszt 15 dkg cukor 15 dkg darált dió, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál rum, 1 citrom reszelt héja, lekvár, csokibevonó ét.

Az alapanyagokat kimérjük, és összegyúrjuk....
....majd kisodorjuk...

....kisszaggatjuk, és végül megsütjük

Sütés után ebédeztünk, majd játszottunk egy kicsit, és miután Regina a szokásos délutáni alvását töltötte, addig én összeragasztottam a korongokat, és gőz felett olvasztott étcsokoládé(és margarin)val bemártottam a süteményeket. Nem lett olyan szép mint a könyvben a képen, de nagyon finom lett.

Mindig kislányommal főzünk és sütünk, a palacsinta tésztát is ő kevergeti (persze én is, mert biztos csomós lenne), minden alapanyaggal próbálom megismertetni, és már mondja is, hogy mi micsoda. Jó játék ez, a közös főzés, hiszen így a hasznosat a kellemessel összekötjük, és így nem kell egyedül játszania főzés közben sem. Amellett hogy nagyon rossz evő, vannak kedvenc ételei, és bár nem túl változatos a heti étrendünk, de legalább az ő kedvencei szerepelnek rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése