2/15/2010

2005.augusztus30-szeptember4-Nászút

Egy nap pihenés az esküvő után, és hétfőn útnak indultunk a nászútunkra. Az úticél: Olaszország - Velence, Garda tó, nem szervezetten, csak úgy a nagyvilágba. Hétfőn este értünk Jesoloba, ahol két napot töltöttünk ebben a szállodában
Másnap, azaz kedden Velencébe indultunk hajóval, és egész nap barangoltunk, a cölöpökön álló kis városban. A hely, ahol a házak lábát a tenger víze mossa, és az épületek mindegyike egy kis műemlék. A szűk sikátorok közt sétálva, a kis hidakon át a hangulat magával ragad, célszerű egy térképet is beszerezni, mert bizony eltévedni nem nehéz, a hasonlóan elnevezett útcák között.



A st. Mark téren lévő Dózse palota egyik legjellegzetesebb épülete Velencének. A sok-sok galamb már-már zavaró, de meg van a hangulata, és ide tartozik. A jellegzetesen gótikus stílusú épület a szt. Mark templom mellett található.
Szerdán továbbálltunk, és a Garda-tó felé vettük az irányt, az általam kiválasztott kis falu volt a cél: Malcesine. Rengeteg látnivaló egy helyben, így az autót pihentettük is péntekig. Aznap a fürdőzést választottuk, bár a víz kicsit hideg volt.
Csütörtök délelőtt a Monte Baldo (2132m) hegyre mentünk fel egy forgó panorámás felvonóval. Kirándultunk, szívtuk a jó hegyi levegőt, és gyönyörködtünk a csodás kilátásban.


Csütörtök délután hajókázni mentünk, a part túloldalán lévő faluba.


Péntek délelőtt még sétáltunk a Scaligeri várban, és környékén, majd rengeteg élménnyel elindultunk haza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése